20 maart 2019

Hoe God te verheerlijken door levensveranderende gebeurtenissen

In november 2018 gebeurde er iets geweldigs: ik verloofde me! Mijn vriend Joe vroeg mij ten huwelijk. Ik zei: “natuurlijk,” en we gaan volgende jaar, maart 2019, trouwen.

De roeping voor je leven: je Maker met vreugde en nederigheid eren.

In veel opzichten is het nog steeds volkomen surrealistisch. Mijn moeder en ik zijn vandaag voor het eerst gaan kijken voor een jurk. Joe en ik hebben afspraken gemaakt om naar locaties te kijken en we hebben onze begroting al gemaakt.

Voor mij staat het leven op een punt om massaal te veranderen. Ik ben mezelf aan het voorbereiden op een ​​vrij grote verandering in mijn leven. Ik probeer me te concentreren om getrouw te zijn te midden van deze gebeurtenis. Omdat mijn roeping in deze verandering dezelfde roeping is die ik altijd heb gehad: vertrouwen en gehoorzamen.

Er is altijd een duidelijk principe: vecht voor getrouwheid.

Een paar maanden geleden zei een van de oudsten in mijn kerk iets waar ik veel over nadenk. Hij zei: “God zal je nooit in een situatie plaatsen waar getrouwheid onmogelijk is.” Op die momenten waarop je niet weet wat je moet doen en je in de war bent over het pad dat je moet volgen, dan er is altijd een duidelijk principe: vecht voor getrouwheid.

Zeker, dat lijkt makkelijk, maar het houdt geen rekening met de complexiteit van ons leven en met ingewikkelde veranderingen. Toch geeft het ons in alles duidelijkheid en hoop. Onze missie is getrouwheid. Ons doel is getrouwheid. Wanneer het leven gek voelt, overweldigend, nieuw of raar, is getrouwheid nog steeds mogelijk. En niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk.

Of je nu start op een nieuwe school, een nieuwe baan hebt, een nieuwe relatie aangaat, in welke fase van het leven je ook terechtkomt, onthoud dat je roeping nog steeds dezelfde is als altijd: je Maker met vreugde en nederigheid eren.

Laten we daarvoor bidden.

Meer toerusting