Lengte: 39:21 / Bekeken: 8648 x

Geen leven zonder Evangelie!

“Ieder mens die geboren wordt heeft een hekel aan God en Zijn woorden. Dat zit er gewoon in. Daar kun je een gereformeerde saus over heen gooien, maar hoe dan ook; het zit er in. En dat maakt scheiding tussen God en jou. Hij is heilig. Daardoor kan Hij geen contact met je hebben. Omdat je zo verknocht bent aan de zonden dat je God op afstand houden. Religie wil je natuurlijk wel. Beetje geloof, beetje kerk, … maar uiteindelijk wel je eigen leven overeind houden.

Dat is toch geen leven? Denk je eens in dat je 80 jaar leeft en dan voor de troon van God staat. Een leven zonder God en Hij tegen je zegt: ‘Ga weg van Mij, Ik ken jou niet.’ Dat wil je toch niet? Dit is wel de waarheid, de realiteit die de Bijbel noemt. Radicaal is ook Paulus: ‘We zijn dood in zonden en misdaden.’ En God de Vader heeft gezien dat de reflectie van Zijn heerlijkheid niet langer zichtbaar werd in mensen. Wat Hij niet zei was: ‘Mensheid, bekijk het maar!’ Wat Hij zei was: ‘Ik geef mijn Alles aan deze mensheid om hen te redden.’ God heeft hart voor de zaak, God heeft hart voor jouw hart.

God zendt Zijn Zoon om de toorn van God te dragen. Dat is niet voor te stellen. Als jij van één week al jouw zonden het volle gewicht daarvan op je krijgt; dan ga je dood. We weten niet wat het is wat Jezus deed. Jezus bidt het niet voor niks: ‘Kan de drinkbeker van Gods toorn aan Mij voorbijgaan?’ Nee, … er is geen andere mogelijkheid. En daarom zegt Jezus het: ‘Niet Mijn wil, maar Vader Uw wil!’

Wat een heerlijk nieuws als Jezus het zegt: ‘Het is volbracht!’ Dat is het hart van het Evangelie. God redt de mensheid door het offer van Jezus Christus aan het kruis. Niets kon Hem ervan weerhouden om verlossing te realiseren. Voor wie is die redding van God? Lees Romeinen 1:16-18. Door het geloof kan iedereen gered worden!

Hoe kan dat wat Jezus gedaan heeft ook in jouw hart komen? Dat is heel eenvoudig. Jezus heeft Zijn discipelen er op uit gestuurd en na hen alle mensen die het Evangelie preken. Het is Gods bedoeling dat het Evangelie verkondigd wordt dat het iedereen wordt aangeboden. En waar twee of drie mensen samen zijn in Zijn Naam, daar is Hij erbij. We ontvangen door te ontvangen. Je kunt Gods redding niet zomaar pakken, je kunt het wél ontvangen. Lees maar Johannes 1:12. Zie je wat dat staat? Wat je wordt aangeboden daar kun je maar twee dingen mee doen: aannemen of ontvangen. Jezus biedt zichzelf aan jou aan om jouw Redder te zijn. Je kunt twee dingen doen: … Hem weigeren óf Hem ontvangen.

Iemand zei eens: ‘Ik bied je Jezus aan. Je kunt twee dingen doen. Hem omarmen óf Hem op de grond laten vallen.’ Maar mag dat dan? Je zegt misschien: ”Is het wel écht Bijbels om zó gered te worden? Je best doen voor God brengt je misschien ook een heel eind? En die manier bevalt me beter.’ Lees dan Romeinen 3:21-23. Daar zie je dat zelf je best doen geen optie is. Gods gerechtigheid komt niet door goed je best te doen, maar door het geloof. Het is pure genade, dankzij Christus, wat jou redt. Niets meer en niets minder.”

 

Meer toerusting