Lengte: 7:23 / Bekeken: 5394 x
Serie:

Is Gods Geest nog in ons midden?

Wie om zich heen kijkt in de wereld en in ons Nederland die voelt meteen dat een opwekking schreeuwend nodig is. Onze geestelijke leegheid is tekenend. Voor velen in Nederland staat het christelijk geloof net zo ver bij hen vandaan als sprookjes. Het christelijk geloof is weggëebt uit Nederland met alle gevolgen daarvan.

Dat het in de wereld donker is, is niet zo vreemd. Daar is de hele Bijbel heel duidelijk over. Maar hoe is het in de kerk? De eerste indruk is best wel positief. In sommige plaatsen is de betrokkenheid op de kerk nog groot, het kerkelijke bedrijf draait en de collectes komen binnen. Dat is echter niet het hele verhaal. Vele kerken sluiten en worden omgebouwd tot woning, restaurant of makelaarskantoor. En zelfs al zit de kerk vol, … is er ook echt leven in de kerk? Is het de kracht van de Heilige Geest die tegenwoordig is in ons midden?

Dr. Wim van Vlastuin spreekt in deze eerste aflevering van een zesdelige videoserie over het verlangen naar opwekking in kerk en vaderland. Wil je meer ontdekken? Lees dan parallel aan deze videoserie het boek ‘Opwekking’.

Meer toerusting