Lengte: 22:56 / Bekeken: 880 x

Genieten van goed

Zaterdag 13 oktober vond in Aalsmeerderbrug het Jeugdappel +16 plaats over het thema ‘Verlangen naar rijkdom’. Een interkerkelijke ontmoetingsdag voor jongeren georganiseerd door het HJW en LCJ. Er waren lezingen, diverse workshops en de lancering van de landelijke actie.

“Wat is het moeilijk om in onze rijkdom, met drie broden in de vriezer, ons afhankelijk te voelen van God.” Dat zei LCJ-jeugdwerkadviseur Marieke Griffioen in haar introductie bij het thema ”Verlangen naar rijkdom”. Ze wees op Jezus, Die Zijn rijkdom in de hemel weggaf om mens te worden.

Geldduivel

Vervolgens luisterden de honderden jongeren naar Ed van Hell, directeur van Stichting Ontmoeting. Hij sprak over het thema ‘Genieten van goed’. “Je vindt in de Bijbel niet zo vaak de tegenstelling tussen God en de satan”, zei hij. “Natuurlijk  weten we dat er twee rijken zijn, het rijk van God en het rijk de duisternis. Die twee worden in de Bijbel niet zo sterk tegen elkaar uitgespeeld, behalve als het gaat over God en de mammon. Dan staan ze lijnrecht tegenover elkaar. De Schrift zegt: Je kunt niet God dienen en de mammon. Het woord ‘mammon’ betekent geld of rijkdom. De Willibrordvertaling vertaalt het woord zelfs met de ‘geldduivel’.”

Ook noemde hij twee manieren om met geld om te gaan: je kunt er van genieten of het vermeerderen. ”Als ik het vermeerder dan ben ik de eigenaar en wil ik gewoon steeds meer. Als ik er echter van geniet, dan besef ik: God is de eigenaar van alles wat ik krijg. Dus Hij is eigenaar van mijn geld, mijn tijd, mijn gezondheid, mijn huis en noem maar op. En ik ben rentmeester; ik ontvang het en mag het weer teruggeven. Ik leg uiteindelijk verantwoording af over hetgeen ik krijg.”

Bekijk ook de aftermovie van Puntuit!

Meer toerusting