Lengte: 2:38 / Bekeken: 940 x

Christenvervolging in het westen

Ik geloof niet dat wij in het Westen vervolging ondergaan. Sterker, volgens mij is het een belediging voor vervolgde christenen als we zeggen dat wij in het Westen vervolging ondergaan, want dat is niet waar. Wereldwijd zijn er christenen, vooral in het 10/40 venster, die vanwege hun geloof in de gevangenis zitten, van hun vrijheid beroofd worden en zelfs de marteldood sterven. Dat is vervolging.

In het Westen ervaren we momenteel wat moeilijkheden, wat ongemakken. Er zijn ongemakken die zich in de toekomst zouden kunnen ontwikkelen tot vervolging, wetten over homoseksualiteit en transgender bijvoorbeeld, bepaalde wetten met betrekking tot het gezin en de rechten van ouders. Dergelijke zaken zouden uiteindelijk kunnen leiden tot meer vervolging in het Westen. Er zijn bijvoorbeeld gezinnen geweest die Duitsland moesten ontvluchten; christelijke gezinnen die hun kinderen thuisonderwijs wilden gegeven. Ze wilden het onderwijs aan hun kinderen in eigen hand houden en moesten Duitsland ontvluchten omdat dat daar illegaal is. Het is dus niet moeilijk te zien hoe veranderende wereldbeelden, veranderende opvattingen en veranderende wetten in het Westen, vooral in Europa, gemakkelijk en erg snel zouden kunnen leiden tot christenvervolging. Ten tweede geloof ik dat de snelle groei en islamisatie van Europa uiteindelijk zal leiden tot vervolging van christenen, naarmate moslims in dat deel van de wereld meer en meer politieke macht verwerven.

Ik denk dus dat we ons bewust moeten zijn van enkele zaken. Eén: we moeten ons bewust zijn van de vervolgde kerk, ervoor bidden en waar mogelijk erbij betrokken zijn. Twee: ik denk dat we ons bewust moeten zijn van zaken die in de westerse cultuur aan het veranderen zijn en zeer snel zouden kunnen leiden tot christenvervolging in het Westen. Drie: ik denk dat we ons bewust moeten zijn van de consequenties van de islamisatie van Europa en het soort vervolging dat ook daaruit kan voortkomen.

Meer toerusting