Lengte: 2:27 / Bekeken: 2483 x

Vreugde die de wereld niet stelen kan

Medelijden overwint eigen bezit. Dat is de tekst! ‘Want u hebt ook medelijden gehad met mij, in mijn boeien, en beroving van uw eigendommen met blijdschap aanvaard, in de wetenschap dat u voor uzelf een beter en blijvend bezit in de hemelen hebt.’ (Hebreeën 10:34) Dat is de tekst. ‘Je vindt medelijden met de gevangene belangrijker dan de bescherming van je bezittingen.’

Zo gingen ze dus onderweg naar de gevangenis en keken achterom over hun schouder en zagen hoe hun huizen werden vernield. De ruiten gebroken. ‘Christenen, ga de stad uit!’ op de muren geschreven. Meubels op straat gegooid. Computers kapotgeslagen. Al je harde schijven met je levenswerk in het vuur geworpen.

Ik wil ook zo een liefhebber van Jezus zijn. Zo een soort van hopen op Jezus, dat als Hem te volgen betekent dat al mijn bezittingen worden geplunderd, dat dit mijn dag goed maakt.

En wat dezen ze toen ze over hun schouder achterom keken? Het staat in de tekst. Vertel me wat ze deden. Ze waren blij. ‘De beroving van uw eigendommen met blijdschap aanvaard.’ Dat is nogal uitzonderlijk en on-Amerikaans. Dit is waar ik naar verlang met alles wat in mij is. Ik wil dit meer dan wat dan ook. Ik wil ook zo een liefhebber van Jezus zijn. Zo een soort van hopen op Jezus, dat als Hem te volgen betekent dat al mijn bezittingen worden geplunderd, dat dit mijn dag goed maakt. Dat is wat er staat. Het staat er gewoon. ‘Zij aanvaarden de beroving van hun eigendommen met blijdschap.’

Hoe staat het er bij jou voor? Hoe is jouw geloof? Wat zijn jouw prioriteiten? Hoe staat het met jouw medelijdende deel en voor-jezelf-gebruikende deel? Jouw Christus-deel en wereld-deel? We zijn zo verslaafd aan ons comfort, onze zekerheden, onze acceptatie in de wereld die losgeslagen is, we kunnen nog amper onze koers vasthouden.

Meer toerusting