Lengte: 4:45 / Bekeken: 3472 x

Vreugde is onze plicht

Ik hou van dit verhaal. Jullie zullen er van genieten, want jullie houden van liefdesverhalen. Het gaat over mij en mijn vrouw. Opeens wordt iedereen wakker. Twee weken geleden hebben we onze 49e huwelijksdag gevierd. Dank jullie wel, namens God. Het huwelijk gaat om genade en vergeving, daar kom je wel achter.

God wordt het meest verheerlijkt in ons wanneer we het meest tevreden zijn in Hem.

Vergeet niet wat mijn doel is met dit verhaal. Ik probeer het punt te maken dat: “God het meest verheerlijkt wordt in ons wanneer we het meest tevreden zijn in Hem.” Oké? Dus ik kocht vijftig – want we zijn nu in ons 50e huwelijksjaar gekomen – en ja, ik weet dat het de 49e is. En ik houd die bos rozen achter mij. Ze kostte me ongeveer 200 dollar. Dus ik houd die enorme bos rozen achter mijn rug. En in plaats van dat ik door de voordeur naar binnen ga, bel ik aan! Wat ongebruikelijk is. En zij komt naar de voordeur. Ze kijkt verbaasd. En ik zeg:”Gelukkige huwelijksdag, Noël!” Zij zegt: “Oh, … Johnny! Ze zijn prachtig! Dat had je echt niet hoeven doen!”

Dit is mijn plicht. Ik heb dit in een boek gelezen.

Niets maakt mij gelukkiger

En stel je voor dat ik vervolgens zei: “Dit is mijn plicht. Ik heb dit in een boek gelezen. Dit hoor je als echtgenoot te doen.” Wat is er mis met dat antwoord? Jij schudt je hoofd. En terecht, je zou je hoofd moeten schudden. Ik zal je laten zien wat er mis is met dat antwoord. Laten we even terugspoelen. [Ding-dong] “Gelukkige huwelijksdag, Noël!” “Oh, … Johnny, ze zijn prachtig! Dat had je echt niet hoeven doen!” “Nou, ik moest wel ik heb eigenlijk ook een plan voor vanavond. Ik wil dat je iets leuks aantrekt, want we gaan samen uit. Want er is niets wat ik liever zou doen dan de avond met jou doorbrengen. Dat zou me erg gelukkig maken.

Denk je dat ze op dat moment zou zeggen: “Het zou jóu blij maken?! Jij denkt ook altijd maar aan wat jóu blij maakt. En ík dan? Jouw vrouw?!” Denk je werkelijk dat ze dat zou zeggen? Als ik haar zou zeggen: “Deze avond wil ik met jou doorbrengen, als een ‘volledig-voldoening-gevend’ persoon in mijn leven vanavond, het zou me zo gelukkig maken.”Denk je dat ze zou zeggen: “Jij denkt altijd alleen maar aan wat jóu gelukkig maakt.” Waarom? Omdat zij verheerlijkt wordt wanneer ik mijn voldoening in haar vindt.

Niets zou mij meer gelukkig maken dan om U hier te ontmoeten!

Je herkent dit. Je weet dit uit eigen ervaring. In wie jij – hem of haar – jouw voldoening vindt, maakt dat hij of zij jouw schat is. Dat is wat ze voelen. Ik voel me gekoesterd op dit moment, want jullie vinden op dit moment jullie blijdschap in mijn aanwezigheid. Ik voel me gekoesterd.

En dat doet God óók! Dat is het punt! Ga dus niet naar de kerk, omdat je zegt: “Dit is wat christenen doen, ik heb dat in een boek gelezen.” Klop aan de deur, en als God open doet zeg dan: “Niets zou mij meer gelukkig maken dan om U hier te ontmoeten! Ik heb U nodig!”

Meer toerusting