Lengte: 1:27 / Bekeken: 2467 x
Serie:

Op welke manier verschilt het christendom categorisch van alle andere religies?

Ik was onlangs in een ander land, en ik zat buiten een tempel met twee andere kerels, die trouwens beiden verschillende religies aanhingen. Ze hadden het erover hoe alle drie onze religies fundamenteel hetzelfde waren en slechts oppervlakkig van elkaar verschilden. Ik luisterde een tijdje naar ze.

Uiteindelijk zei ik: ‘Het is net alsof jullie je God, of hoe jullie hem ook willen noemen, je voorstellen op de top van een berg, terwijl wij allemaal aan de voet van die berg zitten. Ik neem dit pad naar boven, en jij neemt dat pad naar boven, maar uiteindelijk komen we allemaal op dezelfde plek.’ En ze glimlachten, en zeiden: ‘Precies, je begrijpt het.’ En ik keek naar hem weer aan en zei: ‘Nou, wat als ik je vertelde dat de God aan de top van de berg niet op ons wacht tot wij onze weg naar boven vinden? Hij kwam juist naar beneden, naar waar wij zijn.’

Ze zeiden: ‘Nou, dat zou geweldig zijn.’ Ik zei: ‘Dit is het verschil. Het verhaal dat we in de Bijbel vinden gaat over een God die ons niet aan ons lot heeft overgelaten om zelf onze weg naar Hem te proberen te vinden. Hij kwam naar ons, en Hij heeft de weg naar Zichzelf opengesteld door Jezus.

Meer toerusting