Lengte: 1:45 / Bekeken: 543 x
Serie:

Maak Jezus niet los van Zijn gemeente

door:

Tags: ,

We hebben allemaal wel eens iemand horen zeggen dat het christendom draait om relatie en niet om religie en anders hebben we wel iemand horen zeggen dat hij wel van Jezus houdt, maar niet van de kerk als organisatie. Ik denk dat dit op een bepaalde manier voor mensen … Ze denken dan misschien dat het hen helpt om Jezus los te maken van de kerk, die geleid wordt door zondaars, geleid door … gewone mensen zoals wij, die af en toe dingen verknallen.

Dat is volgens mij de reden waarom mensen die twee dingen van elkaar willen losmaken. Maar het probleem is dat we in Efeze 5:25 zien dat Jezus zo veel van de kerk hield dat Hij Zich voor haar heeft overgegeven.

We zien dus dat Jezus niet alleen is gestorven om ons weer met God te kunnen verzoenen. Dat is natuurlijk het voornaamste en echt belangrijk, maar God stierf ook om ons met elkaar in de gemeente te verenigen. We kunnen dus veel negatieve dingen zeggen over de georganiseerde godsdienst, maar dat is nu juist wel wat God met de gemeente voor ons heeft ingesteld om te groeien, niet alleen in ons persoonlijke geloof, maar ook als middel waardoor we anderen kunnen dienen en uiteindelijk Hem kunnen aanbidden.

Meer toerusting