Lengte: 33:49 / Bekeken: 2151 x

Leven als leerling

Het is goed om te zeggen dat een discipel een leerling is. Maar toch is er verschil met nu. Het leven als leerling nu is toch anders dan de discipelen, die leerde als de discipelen van Jezus. Er is scheiding op het punt dat Jezus er twaalf aanstelde ‘die Hij ook apostelen noemde’. Die scheiding moet aangehouden worden. We staan niet gelijk met de discipelen die Hij ook apostelen noemde. Jezus had voor hun een heel speciale taak. Discipel zijn zoals de twaalf is iets anders dan een gelovige zijn. Iemand die vandaag een gelovige is, die de Heere Jezus wil volgen is toch een ander iemand dan de discipelen.

Eén van de belangrijkste punten om als leerling van de Heere te leven is de verandering waarbij de mens van dood levend wordt. Er vindt van binnenuit een totale verandering plaats. Je gaat leren om alles in het leven te verwachten van de Heere. Zonder die verandering krijg je nooit die omgang als leerling met de Heere God. Het is niet de aard van
de mens om de Heere God te gaan zoeken. Het verstand speelt een belangrijke rol. Richt zowel je verstand als hele hart op de dingen van de Heere. Mensen die nooit in de Bijbel lezen weten ook niks van God.

Meer toerusting