Lengte: 23:47 / Bekeken: 6581 x

Gods liefde, ook voor mij?

Het zou geen vraag meer moeten zijn voor een doorgewinterd Bijbellezer. Toch zijn er veel christenen die met deze vraag lopen. Over de oorzaak hiervan gaat het in deze lezing. De meeste christenen ontkennen de liefde van God niet. Het staat immers zwart op wit in de Bijbel. Maar om die liefde persoonlijk te aanvaarden blijken er bij veel mensen nogal wat obstakels te zijn.

Het antwoord op de vraag of Gods liefde ook voor mij is, is tevens een correctie van de denkwijze achter deze vraag. Het evangelie schept duidelijkheid. Jezus zelf sprak over de liefde van Zijn Vader voor de wereld. Een liefde die zichtbaar wordt in het geschenk van God aan de wereld.

Wie dan ook maar die gelooft, ontvangt het eeuwige leven. Jezus gaf er Zijn leven voor. Een ieder die Hem aanneemt geeft God macht om Zijn kind te zijn! Te simpel, te oppervlakkig of gewoon kinderlijk eenvoudig de taal van het evangelie? Luister zelf en houd je Bijbel erbij!

Deze lezing is gehouden op een toerustingsavond van Geloofstoerusting in Rijssen. Bekijk ook de tweede lezing die tijdens deze avond gehouden, ‘Gods liefde, ook in ons?’

Meer toerusting