Lengte: 28:50 / Bekeken: 3149 x

Gezegend door God

Zaterdag 13 oktober vond in Aalsmeerderbrug het Jeugdappel +16 plaats over het thema ‘Verlangen naar rijkdom’. Een interkerkelijke ontmoetingsdag voor jongeren georganiseerd door het HJW en LCJ. Er waren lezingen, diverse workshops en de lancering van de landelijke actie.

“Wat is het moeilijk om in onze rijkdom, met drie broden in de vriezer, ons afhankelijk te voelen van God.” Dat zei LCJ-jeugdwerkadviseur Marieke Griffioen in haar introductie bij het thema ”Verlangen naar rijkdom”. Ze wees op Jezus, Die Zijn rijkdom in de hemel weggaf om mens te worden.

Dwaasheid en gekkenwerk?

Het slotappel werd gedaan door ds. A.D. Fokkema, naar aanleiding van Mattheüs 6:19-21. Hij begon met een indringend verhaal over vijf jonge zendelingen die in begin 1956 het Evangelie wilden vertellen aan een vijandige indianenstam. De vrouwen van de zendelingen luisterden mee via een radioverbinding. In eerste instantie leek het goed te gaan, maar plotseling werd het stil aan de andere kant van de radioverbinding. Een vliegtuig ging op onderzoek uit. Al snel bleek dat alle vijf de zendelingen waren vermoord door de indianen.

Ds. Fokkema: “Ze wisten dat het een moordzuchtige stam was. Waarom gingen ze er dan toch naartoe? Dat was uit liefde voor God en uit gehoorzaamheid aan Christus. Is dat geen dwaasheid? Is dat geen gekkenwerk? Jim Elliott, één van de vijf zendelingen, zei eens toen hij nog leefde: “Je bent geen dwaas als je geeft wat je niet kunt behouden, om daarmee te winnen wat je niet kunt verliezen.”

Echte rijkdom

“Van die hemelse schatten geldt nou dat ze je hart echt gelukkig maken, dat je er werkelijk blij van wordt, dat je er zekerheid op bouwen kunt voor de toekomst. Dat is echte rijkdom! Een hart dat schatten zoekt in aardse rijkdom wordt zelf door verderf aangetast. Maar een hart dat eeuwige schatten zoekt, ontvangt ook de schat van het eeuwige leven.”

Bekijk ook de aftermovie van Puntuit!

Meer toerusting