Lengte: 5:07 / Bekeken: 900 x

Geloof voert strijd

Ik zeg niet, vanaf de eerste dag dat je gelooft, dat je dan nooit een worsteling hebt, nooit een verleiding, of nooit een strijd. Luister, als er staat dat ze strijd voeren tegen jou, betekent dat van de eerste dag tot de laatste op deze aarde. Je bent in totale strijd daartegen. Je rukt uit, je doodt, je voert strijd, je doodt door de kracht van de Geest, het is een totale strijd. Sommige mensen begrijpen het verkeerd en ze zeggen: “O, dus als je christen wordt, heerst de zonde niet meer, oftewel, het stopt helemaal.” Nee, als er staat dat het niet meer heerst, betekent dat het geen heerschappij meer heeft.

Het betekent niet dat het geen strijd voert tegen je, en dat je niet hoeft te vechten voor elke centimeter, in de kracht van de Geest. Nee, het is een totale strijd. Zullen we struikelen? Er zullen dagen zijn dat je struikelt. Maar het is oorlog. En je zult terrein winnen.. Je kan op het strijdveld komen en dan vallen, maar je zult het veld behalen, je zult voorwaarts gaan, je zult vorderen. Die zonde kan niet meer heersen. Je zult voorwaarts gaan. Er bestaat niet zoiets als reddend geloof, een waar geloof, een door God gegeven geloof, een echt naar-de-hemel-brengend geloof, wat vervolgens geen totale strijd voert tegen hartstochtelijke begeerte. Luister, in de kracht van het kruis is er kracht om te overwinnen. Dat is er. Het is geen hopeloze strijd. Maar als jij geketend bent, …je bent nooit in staat geweest om vrij te komen, wat er ook gebeurt, je ziet dat je een slaaf bent. Slaven van de zonde zijn geen slaven van Christus.

In de kracht van het kruis is er kracht om te overwinnen. Het is geen hopeloze strijd.

Roep de Heere aan terwijl Hij te vinden is. Er is kracht. Er is zondedodende kracht om genezen te worden. Mensen, wat ik wil zeggen deze strijd is niet optioneel. En er zijn heel veel mensen tegenwoordig.. Weet je, tegenwoordig zijn er veel mensen die dit denken: “Alles wat ik hoef te doen, is geloven. Dan ben ik binnen. En mijn levensheiliging? Dat is optioneel. En hoe meer goed ik doe, hoe meer beloning ik krijg. Maar ik ben tenslotte gered door geloof. Ja, ik slaap nog steeds bij mijn vriend, maar je mag niet oordelen. Oordeel niet, opdat u niet geoordeeld wordt.” Nee, Jezus kan jou wel oordelen. En God is Wreker. En Hij zal wraak uitoefenen tegen jou, En als Hij zegt dat zij die leven in hartstochtelijke begeerte God niet kennen, als Jezus dat je beter je oog uit kunt rukken dan dat je in de hel beland, Zij mogen dat zeggen. Zij zijn in de positie om te oordelen. En dat is precies wat Zij zeggen. Je moet hier geen spelletjes gaan spelen. Je moet hier geen enkel spel spelen. Deze strijd is niet optioneel. Luister, schrijf op. Er is geen geloof wat redt van Gods toorn, als dat geloof je ook niet redt van seksuele onreinheid. Schrijf dat maar op. De seksueel onreine mens kent God niet. Luister. Luister nu heel goed. Want dit is de kern van de zaak .De seksueel onreine mens kent God niet. Dat is wat Paulus zegt in  Thessalonicensen, toch? Hebben jullie dat gezien? Zij kennen God niet. Je denkt “Maar ik weet wel veel van God.” Maar dat is niet wat er staat. Er staat niet dat ze dingen over God weten. Er staat dat ze God niet kennen. Dat is een groot verschil.

 

Meer toerusting