Lengte: 2:51 / Bekeken: 1172 x

Familie en vrienden laten ons meer van God zien

Ik denk dat het genieten van mensen om je heen één van de beste verwijzingen is naar de ervaring om van God te genieten. Mensen die je kent. Mensen in je familie misschien of mogelijk geldt dat niet voor jou. Mensen buiten je familie.

Ik wil graag een klein gedachte-experiment met jullie doen. Of doe het op een later tijdstip als je een rustig moment hebt. Denk aan de vriendelijkste persoon die je kent. Denk aan de meest liefhebbende persoon die je kent. Ik denk nu aan een menselijk persoon. Gewoon je vrienden, familie of misschien muzikanten of artiesten. Of de meest liefhebbende persoon.

De meest wijze persoon die je kent. De meest geduldige persoon die je kent. De meest intelligente persoon die je kent. De sterkste persoon die je kent. De meest tedere persoon die je kent. De gelukkigste persoon. De meest vreedzame persoon. De meest optimistische persoon. De zachtmoedigste persoon. De meest moedige persoon. De meest gearticuleerde persoon. Degene die het beste gevoel voor humor heeft. De meest vrijgevige persoon. Denk aan al die mensen.

Al dat genieten van die personen met al die voortreffelijkheden, verhoogd tot perfectie en schoonheid, geeft je dan vervolgens een hint hoe het is om als persoon van God te genieten.

Als je dat doet, moet je ze vervolgens combineren tot één persoon – al die eigenschappen. Wanneer je dat hebt gedaan, verhoog je die eigenschappen tot ultieme perfectie. En verhoog dat vervolgens tot oneindige schoonheid in de manier waarop een persoon ze bezitten en uitvoeren kan. Al dat genieten van die personen met al die voortreffelijkheden, verhoogd tot perfectie en schoonheid, geeft je dan vervolgens een hint hoe het is om als persoon van God te genieten.

Bid vervolgens dat de Heilige Geest je dit wonder laat meemaken. Want niemand kan van God genieten zonder het wonder van de Heilige Geest. We zijn dood voor de schoonheid van God en ze zijn een vreemde taal voor ons.

Meer toerusting