Lengte: 7 / Bekeken: 3026 x

Je bent geroepen te gaan!

Ik wil met jullie die hier vanmiddag zijn delen wat de Heer heeft gedaan in mijn hart en in het hart van mijn vrouw om de noden van deze wereld te waarborgen. Er was een man die 2000 jaar geleden leefde en ik weet dat je denkt dat ik over Jezus praat. Dat is in een indirecte weg ook wel zo. De persoon waar ik het vanavond over heb is Paulus, die eerst Saulus heette. Het lijkt erop dat wanneer mensen de Heere hebben gevonden ze een andere naam krijgen: Jakob wordt Israël, Simon wordt Petrus.

Mijn vrouw en ik kwamen terug van een bezoek aan een zendingsbasis in een ander werelddeel. Het opende onze ogen voor een aantal feiten: één van deze was: God is geen Amerikaan, Hij is zelfs geen republikein. Maar Gods wereld behoort aan Hem toe en Hij houdt van iedereen evenveel. Dat is wonderlijk als je je realiseert dat Hij evenveel houdt van een oude dronkaard flauwgevallen op de hoek van de straat als dat Hij houdt van Ronald Reagan. Hij houdt van jou en van elk ander persoon of ze nou bekend zijn of vergeten zijn. Zijn Hart gaat uit naar de mensen. De Bijbel zegt: “God wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen”

Dat is wonderlijk als je je realiseert dat Hij evenveel houdt van een oude dronkaard flauwgevallen op de hoek van de straat als dat Hij houdt van Ronald Reagan.

Ik stapte naar mensen toe met de vraag: Wat doe je voor de Heere? En ik zeg: Ik ben een bankier voor Christus, weet u. Ik ben een advocaat voor Jezus, ik ben een student voor Jezus, ik ben een fietser voor Jezus. Je zet een duif op ichtusvis op je shirt en je bent Christen. Maar toen ik rondreisde en hele mensenvolken zag. Waar er maar 50 of 100 gelovigen waren in het hele land. Wat ik zag was: het is of Gods wil op deze manier of het is iemand anders z’n fout, het is niet Gods fout dat de wereld niet één is. Nee, dat is geen fout van God. Ik heb jullie verteld wat de Bijbel zegt: Hij wil niet dat enigen verloren gaan. Maar er is een klein gebod wat zegt: “ga heen, onderwijst al de volken tot Mijn leerlingen”. Wij denken graag, dat is voor de discipelen, dat is voor de apostelen, dat is voor de zendelingen, dat is voor de oude vrouwen die geen man kunnen vinden, die hun problemen moeten dragen op het zendingsveld, dat is voor filantropen, dat is voor echte Christenen, van die Christenen die zo geestelijk zijn dat ze niet een gemeenschap kunnen blijven en naar het zendingsveld moeten gaan.

Maar de wereld is niet één vandaag, omdat wij het niet doen! Het is onze fout. Deze generatie Christenen is verantwoordelijke voor deze generatie zielen op aarde. Nergens anders in de wereld is het evangelie zo overvloedig als in de Verenigde Staten. Nergens. Ik wil je niet zien staan op die dag en dat je zegt: God, ik heb niet gehoord dat U mij riep. Je hoeft geen roepstem te horen, je bent al geroepen! In feite als je thuisblijft en niet naar andere volken gaat, kun je maar beter in staat zijn om te zeggen: God, U riep mij om thuis te blijven, dat weet ik zeker! Steek je hand eens op als je zeker weet dat God je riep om thuis te blijven in plaats van het evangelie te verkondigen in alle landen. 1… 2… 2, er zouden er drie of vier kunnen zijn die ik niet heb gezien. De rest van jullie is geroepen, tenzij God je anders zegt voordat je vliegtuig vertrekt naar de andere kant van de oceaan.

Je hoeft geen roepstem te horen, je bent al geroepen!

Ga nou niet alles dat je hebt verkopen en vertrek morgen. Doe een training, een beroepsopleiding is niet noodzakelijk. Het is zeker een goed reden om naar de universiteit te gaan hoewel ik zoveel jongeren ken die naar de universiteit gaan, die niet weten dat God hen verteld heeft te gaan. Ze weten niet waarom ze daar zijn. Iedereen uit de kerk gaat er heen en pa en ma willen dat ze daarheen gaan. Dat is goed genoeg voor hun, maar niet goed genoeg voor Jezus. Hij wil dat je in Zijn leger bent. Hij wil dat je Zijn orders opvolgt. Natuurlijk wilt Hij dat je het voorlegt aan je ouders, maar Hij wil dat je eerst uitzoekt wat je Vader in de hemel je te zeggen heeft. Wat heeft Hij te zeggen voor jou? Je hoort niks? Weet dit: je bent geroepen te gaan! Er is een regel in het leger: Volg altijd de laatste orders op die je hebt gehad, totdat je nieuwe krijgt van je leiders. De laatste order die ik heb gekregen in mijn bijbel was: Ga!

Meer toerusting