13 oktober 2023

Sterk en moedig | Toerusting met SDOK

door: Redactie

Tags: , ,

Kerkdiensten. Kinderbijbels voorlezen. Evangeliseren. Al deze dingen zijn strikt verboden in China. De overheid heeft strenge sancties voor degenen die het beleid ongehoorzaam zijn. Ze loven zelfs een premie uit wanneer deze “illegale activiteiten” gemeld worden.

De vrijheid voor christenen is in een aantal jaar sterk afgenomen. Hoe gaan christenen hier mee om?

OVER DE AVOND
Op het SDOK-event ‘Sterk en moedig’ vertelt Bob Fu over de huidige situatie in China en deelt hij verhalen van vervolgde christenen. Uit ervaring weet Bob Fu hoe de Chinese gevangenis er van binnen uitziet. Hij werd opgesloten en gemarteld vanwege zijn rol als huiskerkleider en ‘illegaal evangeliseren’.

Sinds zijn ontsnapping uit China zet Bob Fu zich met zijn organisatie China Aid in voor vervolgde landgenoten. Uit de eerste hand vertelt hij over de huidige ontwikkelingen in China en deelt hij verhalen van hoe broers en zussen die lijden vanwege hun geloof toch sterk en moedig blijven. Bob Fu woont inmiddels al ruim vijfentwintig jaar in de Verenigde Staten en sprak op talloze plaatsen, waaronder voor de Verenigde Naties, het Amerikaanse congres en in tientallen kerken.

TOERUSTING
Naast het getuigenis van Bob Fu hopen Maartje Lamberink-Kok en Marcel Vroegop van Geloofstoerusting een bijdrage te leveren: hoe pas je de lessen van Chinese christenen toe in je eigen leven? Tijdens de avond is er ook ruimte voor samenzang onder leiding van enkele muzikanten van Geloofstoerusting.

TIJD & LOCATIE
Deze avond wordt gehouden in De Schuilplaats in Ede. Inloop vanaf 19:30 en het programma start om 20:00.

Deze bijzondere toerustingsavond van de SDOK wordt georganiseerd in samenwerking met Geloofstoerusting. Meld je snel aan voor gratis toegang via deze link.

Meer toerusting