26 juli 2021

Herontdek het Evangelie!
24-25 september ’21

door: Redactie

Tags: , ,

The Gospel Coalition Nederland & Vlaanderen organiseert D.V. op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2021 een conferentie waarin de kern van haar mission statement centraal staat. Hoofdsprekers zijn Collin Hansen (VS) en Tim Savage (UK). Deze conferentie wordt in samenwerking met Geloofstoerusting georganiseerd.

Behalve de twee buitenlandse gastsprekers komen ook Marco de Wilde en Jacob Folkerts aan het woord. Zij spreken over respectievelijk ‘het evangelie en hermeneutiek’ en ‘het evangelie centraal voor het hart’. Naast de centrale lezingen worden diverse deelsessies aangeboden.

BEKIJK FLYER   |   BEKIJK HET COMPLETE PROGRAMMA   |   DIRECT REGISTREREN

Het mission statement van TGC Nederland & Vlaanderen luidt: TGC Nederland & Vlaanderen richt zich op de vernieuwende doorwerking van het evangelie van Jezus Christus, Gods Zoon, Heer van hemel en aarde, in kerk en maatschappij.

Twee dagen bezinning op de kern van je geloof en bediening, met onderlinge ontmoeting, zingen en gebed.

De vernieuwende doorwerking van het evangelie… Verlangen we daar niet allemaal naar? Maar hoe komt die tot stand? Hoe wordt onze bediening weer vervuld van de kracht van het evangelie? Daarvoor is een herontdekking van het evangelie nodig.

Deze (uitgestelde) eerste conferentie van TGC Nederland & Vlaanderen gaat daarom over een aantal belangrijke en actuele vragen rond de kern van het evangelie, zoals: Wat moeten we precies onder het evangelie verstaan? Hoe verhoudt het evangelie zich tot de culturele context waarin het wordt verkondigd? Wat betekent het om kerk te zijn na de corona-crisis? En wat zijn actuele mogelijkheden voor het Evangelie in de Europa?

Programma, registratie en locatie

Ga naar www.tgcnederland.nl/conferentie21 voor het volledige programma en registratie. De conferentie wordt gehouden in Missiecentrum ‘De Wegwijzer’, Makassarweg 80 in Almere.

BEKIJK FLYER   |   BEKIJK HET COMPLETE PROGRAMMA   |   DIRECT REGISTREREN

Over de sprekers

  • Collin Hansen is vicepresident van TGC en het hoofd van de redactie van TGC. Hij is de auteur van een aantal boeken, waaronder Young, Restless, Reformed, A Journalist’s Journey with the New Calvinists, en (samen met Sarah Eekhoff Zylstra) Gospelbound: Living with Resolute Hope in an Anxious Age. Zijn meest recente boek geschreven samen met Jonathan Leeman is Rediscover Church: Why the Body of Christ Is Essential. De Nederlandse vertaling van dit boek wordt tijdens de conferentie gepresenteerd. Collin behaalde zijn MDiv graad aan de Trinity Evangelical Divinity School en een bachelor in journalistiek en geschiedenis aan de Northwestern University.
  • Tim Savage (PhD van de Universiteit van Cambridge) is voorganger, auteur, spreker, en is vanaf het begin lid van de Council van The Gospel Coalition. Hij is voorganger geweest van gemeenten in Arizona, Texas en Engeland. Tim is de auteur van No Ordinary Marriage en Discovering the Good Life. Tim woont nu in Cambridge, Engeland en is als Area Coordinator actief in TGC Europe.
  • Marco de Wilde studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht en is predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds februari 2019 dient hij de hervormde gemeente van Sommelsdijk. Hij verdiept zich al jaren in de beweging van het nieuwe calvinisme. Marco de Wilde is lid van het bestuur van TGC Nederland & Vlaanderen.
  • Jacob Folkerts studeerde theologie aan de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal en daarna aan de Theologische Universiteit Kampen, waar hij in 2011 afstudeerde. Na vijf jaar voorganger te zijn geweest van Baptistengemeente Texel, is hij sinds september 2016 voorganger van Vrije Baptistengemeente Bethel te Drachten. Hij is lid van de Raad van Advies en Aanbeveling van TGC Nederland & Vlaanderen.

BEKIJK FLYER   |   BEKIJK HET COMPLETE PROGRAMMA   |   DIRECT REGISTREREN

Meer toerusting