4 maart 2020

‘Dit wordt mooi’

We zaten buiten met een groepje. We waren bijna compleet. Het was een zomeravond, en de zon was al ondergegaan. Eén van ons kon gitaar spelen, echt goed spelen. En ook nog eens heel goed zingen. Eigenlijk wachtten we allemaal op hem. Toen hij er even later ook aan kwam, gitaar in z’n handen, toen wisten we eigenlijk al genoeg: dit wordt mooi… en het werd mooi!

We wisten al dat het bijzonder zou worden, nog voordat we onze ogen sloten om te luisteren… Ik wil je vragen om op zo’n manier, en met die verwachting in je hart aanwezig te zijn bij bijeenkomsten en kerkdiensten waarin de Bijbel opengaat. Steeds te weten: Dit wordt mooi. Hier gaat iets gebeuren!

Psalm 130 vers 5 zegt: ‘Ik verwacht de HEERE, mijn ziel verwacht Hem en ik hoop op Zijn woord. Dat zijn geen oude, stoffige woorden vanuit een ver vervlogen tijd, maar dat zijn woorden voor nu.’

Kom biddend naar de dienst. Biddend en verwachtend dat er iets bijzonders staat te gebeuren.

Kom biddend naar de dienst. Biddend en verwachtend dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Natuurlijk werkt God op allerlei plaatsen en momenten door Zijn Woord en Geest. Zeker niet alleen tijdens de kerkdiensten. Maar wel in het bijzonder ook daar, wanneer dat Woord waarop we hopen opengaat en mensen samen bidden tot de God van dat Woord.

Psalm 130 zegt: ‘Ik, mijn ziel, verwacht Hem!’ Doe dat! Weet en verwacht dat er vreugde in de hemel is wanneer iemand zich omkeert tot God, en genade vindt. Weet dat Hij verdieping wil geven aan je geloof. Weet dat bij Hem nieuwe bemoediging en kracht te vinden is. Weet dat overvloed van vreugde in Zijn aanwezigheid is! Dat geldt voor jou of iemand die je hebt uitgenodigd erbij te zijn. Verwacht die wonderen! Misschien wel in de stilte wanneer jij je ogen sluit om te luisteren.

Wees bemoedigd door die vader, die kwam zeggen dat zijn kind geraakt en veranderd is door het Woord van God. Wees bemoedigd door die vrouw, die voor het eerst het levende brood mocht ontvangen toen ze geroepen werd: ‘Kom, want alle dingen zijn gereed!’ Wees bemoedigd door die vrouw, die al zoveel jaren geen kerk meer had bezocht, en toen ze er weer was, gegrepen werd door het Woord waarop we hopen. Wees bemoedigd door die jongen, die in het Woord opeens een liefdevolle Vader zag staan, met wijd open armen.

Wees bemoedigd. Heb hoop. Want steeds opnieuw zal het gebeuren. Steeds opnieuw zal Hij er zijn. Dan wordt het mooi. Dan is het goed.

Meer toerusting