10 december 2018

Primeur! Een stagiair bij Geloofstoerusting

‘Oh, wie is dat dan?’ hoor ik je denken. Ik zal het raadsel snel voor je oplossen. Mijn naam is Corianne van der Werf, ik ben 19 jaar en kom uit IJsselmuiden (een plaatsje in de buurt van Zwolle). Zwolle is ook de stad waar ik met veel plezier studeer aan hogeschool Viaa. Op dit moment ben ik bezig in mijn eerste jaar van de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk.

Innerlijk gedreven

Mijn drive om GPW te gaan studeren komt vanuit een diepere passie: het volgen en dienen van Jezus. Ik vind het ontzettend mooi om daarmee bezig te zijn. Als je ergens passie voor hebt, dan ben je enorm gedreven om er ook voor te gaan. En dat vind ik erg belangrijk. Daarnaast vind ik het prachtig om bezig te zijn met wat in mijn ogen zin aan het leven geeft. Iets doen wat er werkelijk toe doet. Ik wil anderen graag helpen op het gebied van het christelijk geloof. Dat klinkt heel breed, en dat is het ook.

Je leven in Gods hand

God leidt en zorgt; ook al is het soms lastig om daarop te vertrouwen. Maar als je God je leven geeft, dan heeft Hij ongetwijfeld goede dingen in petto!

Ik weet nog niet wat ik wil gaan doen als ik mijn papiertje eenmaal binnen heb. God leidt en zorgt; ook al is het soms lastig om daarop te vertrouwen. Maar als je God je leven geeft, dan heeft Hij ongetwijfeld goede dingen in petto! Ik hoop met deze opleiding mijn kennis, ervaring en talenten te ontwikkelen, zodat ik die op een goede manier in kan zetten op de plekken waar God mij plaatst. Een snuffelstage vormt onderdeel van het eerste leerjaar om zo alvast in aanraking te komen met de praktijk.

Mijn plan was om van dat ‘snuffelen’ wel wat meer te maken. Ik wilde graag een stage waarin ik direct ervaring kon opdoen. Als bij die stage het theologische en missionaire aspect ook nog eens naar voren zouden komen, dan zou ik helemaal enthousiast zijn, had ik mij op voorhand bedacht. Mijn focus lag niet zozeer binnen een kerk, maar bij een organisatie. Zo gezegd, zo gedaan. Vanachter mijn laptopje ging ik op zoek naar een passend stageadres.

… en dan kom je bij Geloofstoerusting!

Ik ervaar het als een unieke kans dat ik een poos mag meelopen bij Geloofstoerusting; ik zie het ook echt als een ‘cadeau’ van God.

Een hele gave organisatie met een missie die mij erg aanspreekt; jongeren en ouderen extra toerusting bieden op gebied van geloof. Dat is Geloofstoerusting in één zin als ik het mag zeggen. Ik ervaar het als een unieke kans dat ik een poos mag meelopen bij Geloofstoerusting; ik zie het ook echt als een ‘cadeau’ van God.

Als stagiair werk ik nu mee aan de missie van Geloofstoerusting. Ik zit als het ware in het hartje van Geloofstoerusting. Het is mooi om achter de schermen te zien hoe mensen zich inzetten, werken vanuit een passie en ze open staan voor nieuwe ideeën en innovatie om het Evangelie als vanouds te laten klinken in deze tijd. En dat is nou precies waar ik zo enthousiast van word! Dat ‘snuffelen’ gaat hier zeker lukken.

In de praktijk betekent mijn stage dat ik vooral achter de schermen bezig ben. Verder ben ik ook van de partij bij de jongerenavonden die Geloofstoerusting organiseert. (Wat trouwens écht een aanrader is om te bezoeken). Je zult mijn gezicht dan vast ook zo af en toe zien langskomen.

Mocht je me ergens tegenkomen, deze dame is altijd in voor een praatje!

Meer toerusting