Lengte: 1:36 / Bekeken: 441 x

Wandelen in gerechtigheid

Het wandelen in waarheid en gehoorzaamheid kent enkele kernzaken. De belangrijkste is onze reactie op het Evangelie. Het is het Evangelie dat ons rechtvaardigt en heiligt. Het is het Evangelie dat ons rechtvaardig maakt. Het is het Evangelie dat ons hart verandert, dat onze wil verandert. Vanwege deze verandering bezitten wij wat we nodig hebben om te wandelen in gerechtigheid. Indien wij zo’n nieuw schepsel zijn, en indien we de gewone genademiddelen blijven gebruiken, wordt Christus in ons gevormd. Hij is de Eerstgeborene van vele broederen.

En het werk van Christus is een werk dat ons in drie tijden redt. In de verleden tijd zijn wij gered van de straf op de zonde. In de tegenwoordige tijd worden we gered van de macht van de zonde. En in de toekomende tijd zullen we gered worden van de aanwezigheid van zonde.

Dit is de kern van onze gerechtigheid. Christus is onze gerechtigheid. Hij is Christus in ons, de hoop op de heerlijkheid. Wij zijn in Christus. Christus is in ons. Daarom hebben we alles dat we nodig hebben om te willen en te werken naar Zijn welbehagen.

Meer toerusting