Lengte: 4:37 / Bekeken: 2173 x

Misvorming van het Evangelie verdient onze woede

‘Als iemand u een Evangelie verkondigt anders dan wat u ontvangen hebt, die zij vervloekt.’ Met andere woorden, laat hem anathema zijn, laat hem verdoemd zijn. Wat je dus meteen ziet, is dat dit hoofdstuk, deze brief, deze conferentie gebaseerd op deze brief, de Reformatie die deze brief deed uitbarsten, en het christelijk geloof dat staat of valt met de boodschap van deze brief, allemaal gaan ze over dingen waar uw eeuwige bestemming van afhangt.

Laat hen verdoemd zijn …

‘Laat hen verdoemd zijn als zij een ander Evangelie verkondigen.’ Als je het Evangelie verkeerd begrijpt, dan kom je om. Daarom moeten deze brief, deze conferentie, de Reformatie en het christendom een echo van onovertroffen ernst over leven en aanbidding in uw hart teweegbrengen. Onovertroffen ernst.

• Onovertroffen ernst van vreugde dat wij genade en vrede hebben in Galaten 1:3.
• Vreugde dat wij in Christus Jezus verlossing van dit huidige kwade tijdperk en haar verwoestende kracht hebben.
• Vreugde dat de algenoegzame glorie van God door deze brief heen in Galaten 1:5 wordt verheerlijkt.
• Onovertroffen ernst van verbazing dat mensen die u kent, mensen in uw kerk en mensen in uw familie weglopen van het evangelie van genade, en vergaan omdat iemand hen een alternatief Evangelie heeft voorgehouden dat hen om aantal krankzinnige redenen beter lijkt.

Verdoemenis-verwijderaar

En je wilt zeggen: “Hoe kun je dat nu doen? Je bent met stomheid geslagen, en getroffen door een onovertroffen serieuze woede in Galaten 1:7. ‘Laat hen vervloekt zijn’.

Er is dus een groep die beweert Jakobus te volgen, (Galaten 2:12) en zij vervormt het Evangelie door er iets aan toe te voegen. Paulus roept een vloek over hen af. Wiens vloek? Die van Paulus? Galaten 3:13 zegt: ‘Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons een vloek te worden’.

Paulus roept Gods vloek af over mensen die anderen wegleiden van de Vloek-verwijderaar, en het maakt hem furieus dat mensen in de naam van Jezus anderen wegleiden van de Vloek-verwijderaar – de Vloekdrager, de Plaatsvervanger, en Degene die alle toorn voor ons op Zich neemt. Hij is dus zo kwaad dat hij Gods verdoemenis afroept over degenen die mensen wegleiden zouden van de Verdoemenis-verwijderaar.

Meer toerusting