Lengte: 4:42 / Bekeken: 2776 x

Een kinderlijk vertrouwen op de Heere

Op een toerustingsavond van BijbelOpen.nl sprak Nellie van Dooijeweert over het kinderlijke vertrouwen dat kenmerkend is voor een leven als leerling voor Gods aangezicht.

Voor het eerst kwam ze naar de beginnerscursus, om goed voor de dag te komen had ze een grote tas met boeken meegenomen. Echter het gaat niet om de kennis uit hele stapels boeken,
maar om de Bijbel. Dit veranderde haar leven. Ze had een zoekend leven geleid, uiteindelijk was ze uitgekomen bij de Jehova getuigen. Door de wonderlijke leiding van de Heere kwam ze in aanraking met de Bijbel. Het eerste wat ze in de Bijbel las was “Tenzij een mens opnieuw geboren wordt, hij kan het koninkrijk van God niet zien.” De voorgangers van de Jehova getuigen wisten niet wat dit betekende. Ze ging opzoek naar de echte betekenis.

Haar vraag werd wat ze wel en niet meer mocht doen. Echter iedereen persoonlijk moet biddend en lezend met de Heere erachter komen wat wel en niet mag. Dat heeft ze gedaan. Het was een hele weg die niet zonder moeite was, maar toen vond ze de zaligmaker. Hij heeft al haar zonde weggenomen en deze allemaal achter haar rug weggeworpen in de zee. Ze zijn voor altijd weg. God komt er nooit meer op terug. Ze is geen groot geleerde geworden, maar een blijvend leerling. Haar geloof is een kinderlijk vertrouwen op de Heere. Wat Hij gezegd heeft is waar. Geborgen voor tijd en eeuwigheid. Ze mag leven als leerling van Christus, Zijn woord gaat open en zij eet in Gods grazige weiden.

Meer toerusting