Lengte: 5:13 / Bekeken: 2910 x

God schreef een Boek

door:

Tags: ,

God heeft een Boek geschreven. Die werkelijkheid overweldigt me elke keer weer als ik erover nadenk. Bladzijden en bladzijden van God. Zijn gedachten, Zijn woorden, Zijn hart. Te vinden op een paar centimeter afstand. Ik kan het overal met me meedragen, het lezen wanneer ik maar wil.

Wanneer we de Bijbel openen, wat zien we dan? We zien God Zelf in dit Boek. We ontmoeten Hem of we ontmoeten Hem niet, niet zonder enige hoop op vriendschap. De Bijbel lezen is een van de belangrijkste dingen die we ooit kunnen doen. Het is waardevoller dan alles wat we bezitten. Zoeter dan alles wat we ooit hebben geproefd. Het is letterlijk belangrijker dan ademhalen.

Maar dat is niet altijd wat we zien en voelen wanneer we onze Bijbel openen. Onze zwakke, vermoeide, afgeleide ogen kijken en we zien alleen maar een levenloos saai schilderij aan de muur. Maar het is geen schilderij, het is een raam. Het hangt niet levenloos in een oude lijst aan de muur. Het breekt door de muur heen naar een andere wereld, de echte wereld. De blijvende wereld. De betere wereld. En door dit raam schijnt een goddelijk licht dat alles om ons heen verandert.

We weten allemaal dat de weg naar het kennen van God niet gemakkelijk is. Discipline en vastberadenheid zijn belangrijk, maar ze brengen je niet ver. Een paar dagen, een week, misschien een maand. Voor de lange termijn hebben we iets sterkers nodig, krachtiger dan discipline en vastberadenheid. Er zijn te veel valkuilen op het pad, te veel hindernissen.

Ten diepste is de reden dat we de Bijbel niet lezen het feit dat we de Bijbel niet willen lezen. We zien geen vreugde, vrede en leven als we die leren kaft op onze plank zien, we zien een muur, geen raam. Een saai schilderij. Niet de oneindige schoonheid daarachter. Dus we stellen het uit, laten het dicht en gaan verder. We blijven in bed en we missen het wonder. De God Die gezegd heeft dat het licht uit de duisternis zou schijnen, houdt ervan om licht in hoofden en harten te spreken.

God heeft een Boek geschreven. Met Zijn boek – de woorden die voor ons liggen – maakt Hij onze doodverveelde zielen wakker. Hij bevrijdt ons van slavernij aan de zonde, van begeerten die ons van het leven beroven. wijst die verward zijn de weg. Hij geeft ons de kracht om ons leven te laten meetellen voor Zijn zaak in de wereld. Hij verzadigt ons volledig en voor altijd met woorden, Zijn woorden. Dus, ga ik morgen mijn Bijbel lezen? Waar zou ik anders heengaan? Hoe kan ik Hem anders kennen? Hoe kan ik me anders voorbereiden om voor altijd van Hem te genieten?

Ja, ik zal de rest van mijn leven uit dit raam kijken. Kijken, wachten op nog een blik op Hem.

Nog een wonder.

Nog een glimp van mijn God.

Meer toerusting