Lengte: 42:47 / Bekeken: 1196 x

Getuigen in een gevangenis (Sudan)

We zien regelmatig dat juist op plaatsen waar vervolging is, de kerk groeit. Denk aan landen als China, Iran en India. Ook zegt Paulus dat zijn gevangenschap tot bevordering van het Evangelie heeft gediend. (Fil. 1: 12) Dit roept de vraag op: is vervolging alleen maar een bedreiging?

De bovenstaande gedachte stond centraal tijdens het SDOK-Predikantensymposium op vrijdag 9 november 2018 in Nijkerk. Hoe raakt bovenstaande gedachte de situatie in Nederland? Als kerk komen we steeds meer in de marge. Is het verlies wanneer de druk op het christelijk getuigenis binnen het publieke domein groter wordt, of biedt het juist kansen?

Getuigen

Hoofdspreker op het symposium was de Tsjechische Petr Jasek. Jasek is voormalig regiodirecteur Afrika van een zusterorganisatie van SDOK. Petr kwam begin vorig jaar vrij nadat hij ruim een jaar gevangen had gezeten in Sudan, waar hij zijn cel moest delen met IS-strijders die hem martelden.

In dit getuigenis vertelt Petr hoe de Heere deze tijd gebruikte voor Zijn Koninkrijk en hoe veel medegevangenen tot geloof kwamen.

Meer toerusting