Lengte: 3:56 / Bekeken: 3003 x

‘Geloof is meer dan elke zondag naar de kerk’

Al van jongs af aan zat ik in deze kerkbanken. Ik ben altijd naar deze kerk gegaan, ben hier gedoopt, in een christelijk gezin opgegroeid, naar een christelijke school gegaan. Ik was altijd wel bekend met de Bijbel. Maar op gegeven moment las ik een boekje en dat ging over de disciplines van het christelijke leven, en één daarvan was Bijbelstudie. Er zaten toepassingen bij, zoals: ‘Wanneer ga jij dat nou doen?’ Dus ik volgende ochtend kwart over zes de wekker gezet om bijbelstudie te doen.

Tijd met God

Vanaf dat moment ben ik dat elke dag gaan doen, elke dag gewoon beginnen met tijd doorbrengen met God. En ik had altijd al wel geloofd dat Hij bestond, en dat Hij redding bracht, maar nu werd Hij echt een werkelijkheid voor mij. Ik ontmoette Wie Hij is, en dat doe ik nog steeds, elke ochtend, en ik leer elke ochtend weer meer over hoe ik Hem vandaag kan volgen.

Ik ontdekte dat de boodschap van de Bijbel eigenlijk heel radicaal is. Als God echt is Wie Hij zegt dat Hij is, dan kan Hij niet slechts een onderdeel zijn van mijn leven, dan is het christelijke geloof meer dan elke zondag naar de kerk gaan. Dan lees ik van die verhalen van christenen die sterven voor Jezus. Zoveel is Hij waard! Hij is het waard om je leven voor over te geven.

Ik ontmoette Wie Hij is, en dat doe ik nog steeds, elke ochtend.

Gods beloften

Wat me iedere keer weer raakt als ik de Bijbel lees, zijn die ongekend grote beloften die God heeft voor mij, en ook voor jou als je gelooft. God belooft een vernieuwde wereld om daar te leven met Hem en met alle gelovigen in aanbidding en gerechtigheid. En nu zegt Jezus: als je gelooft, dan heb je dat eeuwige leven, dan ben je al een nieuwe schepping, dan ben je onderdeel van Zijn koninkrijk en dan leef je voor koning Jezus.

In Galaten gaat het hier ook over als Paulus schrijft:

Door Jezus is de wereld voor mij gekruisigd, en ben ik voor de wereld gekruisigd. Want in Christus Jezus heeft dit kracht, dat we een nieuwe schepping zijn. (Galaten 6:14-15)

We horen niet meer bij de oude wereld. Die is gekruisigd voor ons. We zijn bevrijd van zonde en dood en we leven voor Jezus. Daar gaat het ook over in hoofdstuk 2 als Paulus zegt:

Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven. (Galaten 2:20)

Leven voor Jezus

Het Onze Vader is ook echt belangrijk voor mij, want het laat zo goed zien wat nou de prioriteiten zouden moeten zijn in mijn leven. Ik leef voor Gods koninkrijk zodat Zijn wil gedaan wordt en Zijn naam grootgemaakt wordt. That’s it! Ik leef niet voor geld, of voor een carrière, voor een fijn leven, voor vrienden of voor familie. Nee, ik leef om te laten zien hoe mooi Hij is.

Ik leef voor Jezus. Dat is de voornaamste reden dat ik de stap neem om komend seizoen theologie te gaan studeren in Minneapolis. En nu hoef jij natuurlijk geen theologie te gaan studeren, maar God heeft ook grote plannen met jouw leven, groter dan jij ooit had kunnen denken. Wat kan jij nou doen om Hem beter te leren kennen en jouw vreugde in Hem te vinden?

Meer toerusting