Lengte: 2:01 / Bekeken: 460 x
Serie:

Een nieuw boek over het herontdekking van de kerk

door:

Tags: ,

We hebben dit boek geschreven omdat gemeenten over heel de wereld te maken hebben met de grootste ontregeling sinds de pest door Europa ging in de veertiende eeuw. Dat lijkt misschien overdreven, maar andere crises hebben ons niet op deze manier uit elkaar gedreven. Die hebben ons niet tot de heel existentiële dreiging voor elkaar gemaakt, zoals deze pandemie dat doet.

Een van de schattingen die we hebben gehoord, is dat maar liefst een op de drie mensen die in maart 2019 bij een gemeente betrokken waren, nu niet langer betrokken zijn bij hun gemeente. Ook mijn eigen gemeente heeft honderden leden verloren die om uiteenlopende redenen zijn vertrokken. Daarom denken we dat dit het juiste moment voor christenen over de hele wereld is om te herontdekken waarom het lichaam van Christus, waarom de gemeente essentieel is, waarom de gemeente niet een bijkomstigheid is bij ons geloof, maar dat het juist Gods bedoeling is dat we als gelovigen samen groeien naar volwassenheid.

Een onlinekerk volstaat dan niet. Die is niet toereikend als vervanging voor de samenkomst van de gemeente. Als we de gemeente herontdekken, vinden we Jezus, want de gemeente is het lichaam van Christus Zelf.

Meer toerusting