Lengte: 2:33 / Bekeken: 2436 x

De goedheid van God

Je hebt er een eeuwigheid voor nodig om te ontdekken hoe goed God is. Om ervoor te zorgen dat het woord goedheid in de godheid werkelijk bij ons binnenkomt,
moeten we ons beeld van God vergroten. Wij kleine zwakke mensen, wij verwachten van elkaar dat we aardig zijn. Wij associëren goedheid met aardig zijn.

Maar denk groter van God. Hij schiep het universum, Hij telt de sterren, Hij houdt de wereld in stand, Hij bestuurt alles in het universum. Hij is tot in detail betrokken – of een vogel uit de boom valt of dat een van de haren van je hoofd grijs wordt of niet – Hij is tot in de details betrokken bij het universum, en deze inspanning belast Hem nooit.

De grote God is goed

En Die grote God is goed. Hij is goed! Dus, als je vanavond voor de spiegel staat met het evangelie tussen jou en die spiegel in, en je zegt: ‘Ik ben gered! Ik ben gered, mijn zonden zijn vergeven! Ik ben een nieuwe persoon, niet de persoon die ik was voordat ik geloofde, voordat de Heilige Geest in mijn leven kwam. Ik ben nieuw, ik ben gered, ik ben wedergeboren!’ Laat die realiteit hiervan getuigen: God is goed! Omdat dat de enige reden is waarom je dit kunt zeggen.

Toen de goedheid van God verscheen, redde Hij ons. Door het bad van de wedergeboorte.

Meer toerusting